Bikini hoeft vooral niet sexy te zijn?

Look_bikini_boohoo_4

Oh, jee… ik schrik hiervan! Een onderzoek van Livera onder ruim 1.000 vrouwen.

Look_bikini_boohoo_2

De helft van de Nederlandse vrouwen voelt zich onzeker of ongelukkig in badkleding. Slechts 18% van de vrouwen is tevreden met hoe zij eruit ziet. Vooral vrouwen van 36-45 jaar zijn onzeker over hun lichaam. Jongeren zijn het meest tevreden met hoe zij eruit zien in badkleding. Vooral voor vrouwen met een grotere cupmaat (D en groter) is het dragen van badkleding een issue.

Een groot deel van de Nederlandse vrouwen voelt zich onzeker of zelfs ongelukkig in badkleding. 10% voelt zich zo ongelukkig in badkleding dat zij liever kleding aanhoudt op het strand. Vooral vrouwen van 36-45 jaar zijn onzeker over hun lichaam. Jongeren zijn het meest tevreden met hoe zij eruit zien in badkleding. Dat blijkt uit onderzoek van Livera onder ruim 1.000 vrouwen, uitgevoerd door Multiscope.

Slechts 18% van de vrouwen in Nederland is tevreden met hoe zij eruit ziet en vindt zichzelf aantrekkelijk in badkleding. Vrouwen van 25-35 jaar zijn het meest tevreden (22%), maar vanaf 36 jaar keldert het zelfvertrouwen. Vooral voor vrouwen met een grotere cupmaat (D en groter) is het dragen van badkleding een issue. Van hen geeft 55-70% aan zich ongelukkig of onzeker te voelen in bikini of badpak.
‘Het is eigenlijk zó zonde dat zo’n groot deel van de vrouwen onzeker is of zich zelfs ongelukkig voelt in badkleding. Uit onderzoek dat we eerder lieten uitvoeren kwam al naar voren dat vrouwen zich tijdens het passen van badkleding vooral storen aan hun eigen lichaam. Juist als je gaat zwemmen of zonnen zou het tijd moeten zijn om te genieten. Dan wil je niet bezig zijn met onzekerheid over je lichaam. Misschien dat als je je bedenkt dat de helft van de vrouwen om je heen zich net zo voelt, dat je het los kan laten en gewoon kan genieten. Iedere vrouw is mooi, wat voor lijf je ook hebt,’ aldus Suzanne Vredevoort van Livera.

Look_bikini_boohoo_1

Bikini hoeft vooral niet sexy te zijn
Uit de vraag waar een bikini of badpak aan moet voldoen, blijkt dat comfort voorop staat. Badkleding moet volgens iets meer dan 30% van de vrouwen vooral lekker zitten. Toch speelt uiterlijk ook hier een grote rol: 20% van de vrouwen wil dat haar badkleding haar figuur corrigeert. Minder dan 1% van de vrouwen vindt dat badkleding sexy moet zijn. Voor eenzelfde percentage is de mening van de partner doorslaggevend.

Belangrijkst bij het dragen van badkleding
1. Dat het lekker zit (31%)
2. Dat het mijn figuur corrigeert (20%)
3. Dat het mooi is (20%)
4. Dat het goed ondersteunt (11%)
5. Dat het betaalbaar is (6,5%)

Best raar, dat een bikini niet sexy hoeft te zijn. De bikini die ik hier draag van Boohoo, zorgde er juist voor dat ik me mega sexy voelde. Ik voel me altijd sexy, daarom vaak de niet-sexy kleding die ik meestal draag. Maar bij het dragen van lingerie of swim, vind ik het wel belangrijk dat het iets met je state of mind doet.

Look_bikini_boohoo_3

Alle foto’s zijn gemaakt met een Nikon camera, super mooie kwaliteit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *