Linda lijnt niet voor zichzelf!

lindalijnt_weegschaal

Nederland trapt erin!

Ja hoor, het grootste geheim dat Nederland kende, is eruit… pfff… wat een ophef! Ik wil het niet eens weten: de hoeveelheid kilo’s die Linda de Mol rijk is. Ik kijk niet naar een persoon en denk: ‘ah, die is me toch even 5 kilo’s te zwaar of 10 kilo’s te licht’. Ik stel me niet voor en zeg: “hi, ik ben Edith en heb maat 46/48 en ik weeg…. volgens BMI 25 kilo te veel” ik kijk niet naar een maat, ik zie een totaalplaatje. Ik kijk naar de uitstraling. Ik zie gelijk of iemand happy is, lekker in zijn of haar vel zit. Dat is wat ik zie. En daar draait het ook om. Als jij je goed voelt, straal je het uit en ben je op je mooist! Tenminste, daar geloof ik in!

Voorbeeld vrouw
Denk je nou echt dat Linda persoonlijk straks echt blij is dat er 5 kilo af is? Of dat er 5 miljoen is bijgeschreven? Ik denk eerder dat laatste. Al verliest ze 20 kilo, deze vrouw zal nog steeds niet happy met haar zelf zijn. Maar dat gun ik haar juist wel, dat gun ik alle vrouwen, die ‘strugglen’ met het houden van zichzelf. Linda zou juist een enorme inspiratie kunnen zijn voor haar volgers. Een voorbeeld vrouw. Ik merk ook dat de media niet echt tegengeluid durft te geven. Zijn ze bang voor Linda?

Dik?
Als ik dan op de site kijk, zit het vol met tegenstrijdigheden. Zoals deze quote: hoe durven ze maat 40/42 dik te noemen? Nou, linda noemt zichzelf nu ook dik met haar maat 44… 
lindaLijnt_dik

Van de ene kant geven ze aan dat je jezelf moet accepteren, maar van de andere kant ben je met 5 kilo te zwaar, toch echt veel te dik. Het format klopt niet, het zit vol tegenstrijdigheden. Jammer…
lindaLijnt_dik_2

Kudde volk
Nederland lijkt wel een grote kudde makke schaapjes die maar volgt, weet je nog die hele ophef over die meiden van The green happiness, die veganistische kookboeken hadden uitgebracht? Dat ze aangaven dat het eigenlijk beter zou zijn als mensen geen vlees, vis en zelfs geen eieren meer eten, want dit is ‘de menstruatie van de kip’. Wat een ophef, zeg! Ze zaten in bijna elk praatprogramma en er kwam veel over hun heen. Ik ben zelf ook al zo’n 20 jaar vegetarier, maar ik zou nooit mensen aanzetten tot het worden van dit. Want dat moet iedereen zelf weten.

Uitgehongerd
Toen kwam dat ‘kinder-dieet’ van die Faja Lourens, met hooguit 1300 calorieen, in 12 weken hebben heb je dan een killer body en erna? Faja die zelf mee had gedaan aan Expeditie Robinson, waarbij ze zo uitgehongerd was en graatmager van niet nauwelijks eten, dat ze waarschijnlijk heeft doorgezet en gedacht heeft, ik kon met zo weinig eten leven, dan moet het in het dagelijkse leven ook kunnen. Want als zij het kan, kan jij ook een ‘killer body’ krijgen. Ja, de titel zegt het al: killer, je maakt je lichaam zelf kapot!

Kracht van dieten
Je merkt het aan me, ik ben erg fel, ik ben heel erg uitgesproken als het gaat om massa-dieet. Ik ben kwaad, woedend zelfs! Want het een vicieuze cirkel. Dieet: je begint, je valt af, het wordt moeilijk, je stopt, eet weer gewoon, je komt aan,  je faalt, je voelt je ongelukkig en je begint weer van voren af aan. ‘Dieten doet eten en je komt weer aan.’ En dit is de kracht van dieten. Een oud-medewerker van Weight Watchers in de BBC documentaire ‘The men who made us thin’ zegt: “Het ligt niet aan onze product, want dat is goed. Het ligt aan het falen van de mensen. En daardoor blijven ze terug komen. Dat is de kracht van WW.” Op wiki zag ik staan: “Uit hun eigen onderzoek blijkt na 5 jaar bij 50 procent van de proefpersonen 5 procent blijvend gewichtsverlies.” Dit is dus echt heel weinig.
Hoeveel mensen vertellen niet dat ze al meerdere malen een bepaald dieet hebben gevolgd. Als het zou werken, hoef je het maar 1 keer te doen. En dan heb je je life style aangepast.

LindaLijnt_reep

Maffia
Maar niemand beseft, dat ‘Linda lijnt’ ook gewoon een groot commercieel dieet is. En dat iedereen op zijn/haar manier doet, doet er niet toe. Ik zie het nog zover komen, dat ze volgend jaar komen met een LL kookboek, LL repen, LL shakes, etc. Want zeg nou zelf, zo gaat het nog meer lijken op weight watchers. Wat ooit ook begon als een onschuldig dames clubje. Zie waar ze nu staan. De grootste dieet maffia die je kan bedenken. Toen ik in mijn ‘open brief aan Linda’ het had over sponsoring, lachte iedereen me uit… Nu krijg Carlos met zijn fitchannel wel overal te zien als advertorial. Zou mij niets verbazen als Linda zelf aandelen heeft in dit bedrijf.

LindaLijnt_shake

McDonalds?
Maar ik klik op de eerste vlog van Linda, en wat denk je? Een advertentie (die ik niet na 3 sec weg kon klikken) van hoe een hamburger wordt gemaakt. De sappige sla, gebakken spek en dan die burgers op een vers wit bolletje. ‘McDonalds New York Bagel supreme’ Huh? Dat meen je toch niet? Zie ik dat alleen? Waanbeelden? Ik, die een McDonalds al jaren niet binnen komt, krijg deze advertentie te zien. Dus het ligt niet aan mijn cookies. Dus al die makke schaapjes die samen met Linda lijnt, zien ook deze advertentie. En kan me voorstellen dat het water je in de mond loopt, als sinds maandag kauwend op je worteltjes…. En waarschijnlijk ook denken dat ze aan het hallucineren zijn.

linda_lijnt_mcdonalds

Massa dieet
Dus, vrouwen en mannen in Nederland. Als je wil afvallen, moet je dit zelf willen. Als jij een gezonde manier van leven wil, dan is het eigenlijk heel eenvoudig: opletten met eten en meer bewegen. En ik snap dat je een stok achter de deur nodig hebt, heb ik zelf ook. Iemand die je stimuleert, motiveert, maar ik ben echt tegen zo’n massa-dieet. Het lijkt bijna een sekte. En steeds met duidt het erop dat dit een mega grote commerciele zet is vanuit Linda. Ben ik echt de enige die dit door heeft?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *