Een jurk geschikt voor elke vrouw!


Foto: Peter Stigter

Wat gaaf, een jurk geschikt voor elke vrouw! Een vrouw in elke maat, lengte, kleur en leeftijd… dat is fantastisch! En gaaf om de foto te zien met al die verschillende mooie vrouwen.
De vrouwen zijn van links naar rechts: Ilonka Leenheer, Liesbeth in ‘t Hout, Jolanda van den Berg, Cecilia Sion, Maria Kraakman, Eva Laurenssen en Mayra Louise de Wilde (#happyisnotadressize) dragen Noor.
Ik zou zelf de jurk ook wel willen passen, ik ben alleen bang dat ik ‘m voor mij wat te kort zal vinden. Deze jurk zegt eigenlijk: style has no size….of style in every size!

Mattijs van Bergen zijn nieuwste ontwerp ‘Noor’: de tweede jurk uit zijn duurzame ontwerplijn MATTER. Noor is een handmatig geplisseerde, tweekleurige jurk gemaakt van een zachte Japanse crêpe. Opvallend aan de jurk zijn de contrasterende kleuren, de vorm, de lichte, luchtige stof en het draagbare, rechte model. De scherpe lijnen in de plissé voerde Mattijs uit in samenwerking met de Syrische plissé-specialist Bakri Soukeh.
Mattijs: ‘Voor de tweede jurk in deze lijn wilde ik heel graag iets met plissés doen en een lichte, gemakkelijke jurk ontwerpen. Geschikt voor iedere vrouw, ieder seizoen en iedere gelegenheid. Vanuit die gedachte is Noor ontstaan.’

Een ode aan Saskia Noor van Imhoff
Noor dankt haar naam aan de kunstenares Saskia Noor van Imhoff. Mattijs ontdekte haar werk door één van zijn klanten en voelde direct een verbinding. Haar energie en creativiteit zijn een grote inspiratiebron voor hem. Mattijs: ‘Hoe Saskia kleur- en lichtvlakken bij elkaar plaatst en daar klassieke of herkenbare figuratie bij kiest: fantastisch. En haar manier van kijken om dingen opnieuw waarde te geven spreekt me aan. Ik was direct gegrepen.’ In de jurk Noor interpreteert Mattijs Van Imhoff ’s focus op kleur, transparantie, energie en lijnenspel in een ontwerp.

Pop-up store & workshops plisseren
Ter gelegenheid van Noor wordt een tijdelijke pop-up winkel geopend in Gallery Lensvelt Amsterdam (Herengracht 178). Deze is geopend op 1 september en op 7 t/m 10 september.
Op zaterdag 9 en zondag 10 september geven Mattijs van Bergen en Bakri Soukeh een workshop plisseren in de tijdelijke winkel, met een mee naar huis te nemen resultaat.

Noor kost 295 EURO en is ook online verkrijgbaar via de webshop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *