“Sorry, we don’t have your size”

Just found this great picture and it reminds me of how inbetweenies can be treated. In plus size shops (smallest size 44 EU) they will get this look and say: “Sorry, we don’t have your size”. And the same happens in a straight size shop (largest size is 42 EU). My conclusion: inbetweenies aren’t welcome! But of course you should go into both kinds of shops. And just figure out yourself if a piece will fit your body! Don’t be afraid of those women in that shop. And it’s about time labels extend their sizes.
I am curious if you have ever been treated like this. Tell me!

10 Comments

 • Mijn, nu inmiddels man, werkt bij defensie en daar hadden ze een feest. Een soort gala.Wij gingen samen op zoek naar een jurk die aan de voorschriften voldeed. Er werd een winkel geadviseerd door kennissen. Daar schenen ze mooie feestjurken te hebben. Wij daarheen en selecteerden wat jurken in gedachten. Van elke jurk hadden ze maar een voorbeeld hangen. Toen de verkoopster kwam om te ‘helpen’ biste ze, nadat ze mij van boven naar beneden had opgenomen, dat het onmogelijk was dat i k in een van haar jurken zou passen. Ik vroeg nog vriendelijk of ik het niet mocht proberen masr mijjn vriend pakte mijn hand, trok mij mee en bitchte tegen haar dat of ik er in zou passen of niet hij niet wilde hebben dat ik een jurk zou kopen bij zo’n vreselijk iemand. Hoewel ik lichtelijk van slag buiten die winkel stond, en niet wist of ik moest lachen of huilen wist ik wel dat ik een vent had die veel van mij hield!
  uiteindelijk heb ik een prachtige jurk gekocht in de opruiming in een bruidsmodezaak (nooit aan gedacht, topidee) en had ik ruime keuze. Het personeel daar was heel vriendelijk en lieten mij weten dat ik een goed figuur had met goede proporties.
  En toch nu ik dit zo typ, het is zes jaar geleden, irriteer ik mij er nog ‘mateloos’ aan.

  nog een andere opmerking. Vorig jaar ben ik getrouwd en heb veel jurken gepast die ‘wel leuk’ waren. maar niet ‘het!’ ik heb toen bij een coupeuse een jurk laten maken en ik was voor veel minder geld dan in de winkel klaar. En ook nog zo dat het als gegoten zat en naar mijn wens.

  • WOW! wat een verhaal! Wel fijn dat je vriend voor je op kwam en steunde! Ben trouwens benieuwd naar je trouwjurk!

 • Een slechte dag, ik voelde me niet tof…. Wist weer eens niet waar ik me met die dikke puberende bips in moest draaien. Ik had namelijk NIETS in de kast (uhu).
  Mijn lieve moedertje selde voor om eens fijn te shoppen, gewoon hier in het kleine centrum.
  Poeh…nou ok dan…Na alle moed en mezelf bij elkaar geraapt te hebben stapten we de eerste winkel in, een dure mooie chique zaak waar mijn moeder regelmatig wat kocht. Een goede klant dus. We werden niet begroet, dat wil zeggen ik niet. Werkelijk, ik dacht misschien ligt het aan mijn humeur… Dus gingen we aan de slag met snuffelen. Mijn moeder stond net in de paskamer tot dat de verkoopster uit het niets zomaar, zonder dat ik iets aan haar vroeg: “Jóu maat hebben we hier niet meisje”.
  Mijn moeder wist niet hoe snel we de winkel uit moesten komen en lieten de botte verkoopster ‘verbaasd’ achter. Achteraf, ondertussen 18 jaar ouder en wijzer, had ik die oude, schijnbaar niet wijzere, vrouw de waarheid moeten zeggen. Ze was namelijk een trouwe klant kwijt en een slecht verhaal rijker.

 • als ze nou in de ene winkel tot en met maat 42 verkopen en in de andere vanaf maat 44, zie ik het probleem niet zo. kledingmaat 43 bestaat namelijk niet 🙂

  • HAHA!!!! zo had ik nog niet bekeken! Vaak is maat 44 plus size en veel te ruim of vormeloos. En de straight gaat vaak maar tot mt 42 en past net niet.

 • Nog pijnlijker: een gerenommeerde Goudse winkel binnenlopen, vragen of ze iets in een groter maat hebben ( toen nog krap 46), van onder naar boven bekeken te worden en dan het minachtende zinnetje: nee, úw maat hebben we niet. Heeft veel indruk gemaakt, ik weet het nu nog!

 • yes, I was. I inquired about a particular denim skirt. “Do you have this skirt even bigger?” (It was hanging there, 28 inches).
  The clerk looks at me. “No.”
  “Too bad.”
  “But we had the skirt anyway only up to size 32 inches.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *