Kleding tips voor jouw figuur!

Vrouw_Edith_DOhmen_3

Het zandloperfiguur is voor heel veel vrouwen hét ideale figuur. Of je nu maat 34 hebt of maat 48, alle figuren komen in deze maten voor.

Voor Vrouw heb ik een leuke video opgenomen met 3 verschillende vrouwen: Marian, Marianne en Karin, met verschillende figuren. Ik laat zien hoe je je figuur het beste uit kan laten komen. Er zijn styling regels voor diegene die niet altijd blij zijn met hun buikje, of de brede heupen of niet altijd die borsten in de schijnwerper willen zetten!.Dan kun je dus door optisch te stylen de boel besodemieteren! En daar hou ik van!
Maar als jij wel gewoon je borsten wil showen, trots bent op je brede heupen en deze juist wil laten zien… dan moet je dat juist doen! Weet je? Er zijn regels om er tegen aan te trappen… ik doe niet anders, als een ware fashion rebel! Maar ben je juist onzeker over bepaalde lichaamsdelen, dan vind je hier wat tips!

Vrouw_Edith_DOhmen_1

Mijn tip: wat je wel hebt, doe je niet! En wat je niet hebt, doe je wel!

Recht figuur Als je weinig verschil tussen heup en taille hebt, kun je toch meer taille creëren door te kiezen voor een een high-waist broek, zo creëer je ook meteen lengte. Of je plaatst een ceintuur in je middel, denk bijvoorbeeld aan een trenchcoat, ideaal! Zorg er ook voor dat je je taille, ‘de horizon’ blijft zien, zoals ik uitleg in de video.

Ben je niet zo groot, verleng je benen door je taille te laten zien!
Vrouw_Edith_DOhmen_4

Hart figuur Breng dan meer volume aan de onderkant door bijvoorbeeld een broek met steekzakken, een bandplooibroek of een chino te dragen. Werk met plooitjes of draag een tulprokje. Een grotere boezem kun je minder laten opvallen door het vlak te breken. De makkelijkste oplossing is het dragen van een V-hals. Wil je toch een top met een hogere hals dragen, voeg dan een tweede laag toe, bijvoorbeeld met een blazer of vest. En als de tweede laag precies over je borsten valt, doorbreek je het vlak en lijken je borsten optisch wat kleiner.

De video is opgenomen bij Promiss, maat 34 t/m maat 48!
Vrouw_Edith_DOhmen_2

Peer figuur Compenseer aan de bovenkant. Een jasje met schoudervulling zorgt voor meer balans. Of draag een top met pofmouwen. Let ook op hoe de mouwen zijn ingezet: een kapmouwtje bijvoorbeeld werkt heel goed om je schouders wat breder te laten lijken. Deze lente en zomer is de off shoulder een grote trend, met zo’n (boot)hals compenseer je bredere heupen. En dan sla je twee vliegen in een klap! Draag geen brede riem op je heupen, hierdoor benadruk je ze nog meer en lijken ze zelfs breder!

Buikje Kijk vooral naar jurkjes, rokjes, tops met een duidelijke belijning of stiksel, die er optisch voor zorgen dat er een taille te zien is. Heb je rechte heupen en wil je je buik verdoezelen, kies een top met elastiek aan de onderkant, deze kun je op gewenste hoogte laten zakken en hierdoor je kun je door het te laten bloezen en je buik verdoezelen. Draag liever geen riem over je buik, daardoor benadruk je ‘m juist.

Natuurlijk geldt altijd: ben je er blij mee, laat het vooral zien, want als je je goed voelt, straal je dat ook uit!

Erg leuk om te zien wat door de jaren heen als ‘ideaal figuur wordt gezien:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *