Droombeelden en illusies

“Ja, doe je hand maar zo, in de zij! En nu een kleine glimlach, nee niet lachen, maar ‘smizen’. Probeer eens iets natuurlijker te poseren, ja… zo ja, erg mooi!” zeg ik tegen het model in het Engels op een perfect aangelegd strandje in Singapore.

De palmbomen en het aangelegde strand zijn ideaal voor de perfecte foto tijdens een fotoshoot. In heel Singapore was dat zo, het leek wel of ik op de set van de ‘Truman show’ stond en iedere keer weer in een andere setting terecht kwam.

Dit was een situatie van mijn werk in 2011. Een mooi styling en concept reisje dat ik elk jaar wel 2 keer maakte voor mijn werk als styliste.In de tijd, dat er wel al hipstamatic bestond, maar instagram nog heel klein en onbekend was. Ik gebruikte instagram alleen voor de filters en mijn account was afgeschermd voor publiek. Achteraf misschien een gemiste kans, want ik reisde de wereld rond en zag de mooiste plekjes.

etc.

Een foto die alleen vanwege de filter was gemaakt met hipstamatic en omdat ik deze zelf erg leuk vond, maar nooit geplaatst op insta of andere social media.

Een begin van een artikel dat ik schreef voor het nieuwe platform Daily Nonsense gaat over de andere kant van social media  laten zien.

Ik ben ook 1 van de team leden die voor dit platform zal gaan schrijven. Een eerlijk verhaal laten zien. In de online wereld lijkt alles maar perfect, iedereen heeft die veel te dure tas, uitverkochte schoenen, limited edition zonnebril en vakanties waar je u tegen zegt. Maar in real life is niemand volmaakt, kunnen we niet alles leuk vinden en heeft iedereen wel een eigen mening. Ondanks alle niet-realistische invloeden vanuit de online wereld, ben je als lezer toch eigenlijk liever opzoek naar een eerlijk verhaal? Juist die verhalen kan je op dit platform vinden. Hoe dan? Het team bestaat uit meiden die een kijkje geven in hun ‘echte’ leven; ze zijn zorgvuldig gekozen bij het schrijversonderwerp waar zij passie voor hebben.

De reden dat ik helemaal achter dit platform sta, is omdat ik de laatste tijd vaker heb gedacht om te stoppen. Te stoppen met deze fake wereld. Met name dan instagram. Ik vind het posten van foto’s erg leuk, maar er zit altijd een soort druk achter of er wel genoeg likes komen.

Mijn platform SHNS, sta ik nog wel achter, ik riep hier al dingen 6 jaar geleden die nu nog steeds actueel zijn. Ik was een voorloper als het gaat om diversiteit in de mode, omarmen van je maat: self love, etc. tegenwoordig zijn het ware media-trekkers, trends waar alle platforms wel gebruik van maken. Op SHNS niet alleen looks, nee, ik probeer nieuws te late zien op het vlak van maat 42 en groter, diversiteit, nieuwste collecties van merken waar ik achter sta. Want ik ben erg kritisch, wat ik niets vind komt ook niet op SHNS. En ja, ik laat zo nu en dan een look van mezelf zien.

Waarom met instagram stoppen? Ik laat mijn kleding zien, kleding die ik in real life ook daadwerkelijk aan heb. Ik durf alles te dragen. Niet alleen voor de foto. Ik laat me zo zien, waarvan ik vind dat ik mezelf mooi vind. Kleding die me blij en mooi maakt. Ja, ik heb de laatste tijd gekozen om mezelf meer in bikini te laten zien. Ik doe dit om mensen te laten zien, hoe een gemiddelde maat vrouw er uit ziet. Niet om te shockeren, ik ga niet in vreemde posities zitten om mijn vetrollen te accentueren. Ik ben 40 jaar, ik heb mezelf al meer dan de helft van mijn leven geaccepteerd. Ik hoef geen bevestiging meer te krijgen dmv likes op mijn post.

Bravo voor Chloe Sterk dat zij dit platform heeft neergezet. In de toekomst zal ik nog meer ‘kritische’ artikelen gaan schrijven en zal ik uiteraard ook hier delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *