Esquire in bed met Danielle!

Prachtige Danielle van Grondelle in Esquire NL. Dit is voor het eerst dat een plus model te zien is in deze mannen glossy. Niet alleen trots op Danielle, maar vooral gaaf dat Esquire dit doet en durft!! Groot applaus… modellen als Danielle verdienen een platform en het wordt nu echt tijd dat er veel vaker modellen in maten 42 en groter te zien zijn in magazines, platforms, media en meer….

De shoot heeft iets weg van de Vogue Italia in 2011, met Robyn Lawley, Candice Huffine en Tara Lynn. Wellicht daardoor geïnspireerd. Gefotografeerd door Carin Verbruggen, heb wel een paar keer met haar gewerkt. Super fotograaf. Ze heeft het erg mooi gedaan, vanuit een vrouwen-perspectief… waardoor het heel stijlvol is.

Het hele interview in Esquire oktober, die vanaf 13 september (morgen dus!!) in de winkel ligt!

‘Het modellenbureau plaatste mij bij de “specials”. Dat zijn meisjes die iets korter zijn of een anderszins afwijkende maat hebben. Dat klinkt leuk, maar in de praktijk heb je nooit werk. Eén keer in de vier maanden heb je dan een optie op een modellenklusje. Op een bepaald moment deed ik een klus voor de Yes. Zegt  styliste Edith Dohmen (ik heb mijn naam erbij gezet… kon het niet laten): “Als jij ietsjes aankomt, zou je perfect zijn als plusmodel.” Ik dacht: zegt ze nou dat ik dik ben? Kijk, tien jaar gelden bestond er niet zoiets als een plus size-model en zeker niet zoiets als een plus size-topmodel. Dus dat sprak niet echt tot de verbeelding.

‘Ik kreeg van styliste Edith Dohmen het kaartje van Ego’s, een modellenbureau in Amsterdam dat nog steeds mijn bureau is, maar ik heb pas na een jaar gebeld. Inmiddels was ik zestien, zeventien geworden en een stuk vrouwelijker. Mijn heupen werden wat voller, maar had ik nog steeds maatje 38. Toen ik belde, zei Peter, nog steeds mijn agent: “Kun je morgen meteen komen?” Ik naar Amsterdam en tien dagen later zat ik in Mexico voor mijn eerste shoot, waarna de klussen maar bleven komen.’

Wat vind je van het predicaat ‘plus size’?
‘Daar vind ik niks mis mee. Ik ben trots op mijn model-zijn, dus het maakt me niet uit welke naam je het beestje geeft. Maar ik denk wel dat het voor sommige vrouwen ongezond is om dat te horen, want ik heb maat 42, wat een gemiddelde maat is in Nederland, en ik koop mijn kleding in gewone winkels. Ik ben wel een plus size-model, maar ik hoef dus niet naar plus size-winkels om mijn spullen te halen. “Normale” modellen noemen we ook geen “minus size”, maar echt normaal zijn ze niet: negen van de tien vrouwen kunnen niet aan die maat voldoen. Ze zouden het ook niet moeten willen, als dat niet hun gezonde maat is.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *