‘Dag Tijn, grote, dappere held’

Tijn_lakt_door

Tijn,

Nog maar 6 jaar jong… en wat was je dapper.
Verdrietig dat zo’n klein onschuldig kind al uit het leven is gegrepen.
En je inspireert heel veel mensen en ook mij.

Juist op deze laatste actiedag van ‘Lak door Tijn’ overlijdt Tijn, dit kan geen toeval zijn? Doneren kan wel nog via Stichting Emmy
Toen ik vanmorgen op de radio dit nieuws hoorde, kreeg ik kippenvel.
Kippenvel van verdiet, maar ook vanwege je kracht, inzet en dapperheid!
Wat zullen je ouders ontzettend trots op jou zijn!

Je wist dat je niet meer beter werd, maar je wilde andere kinderen juist helpen.
De ziekte waaraan je leed: hersenstamkanker (diffuus intrinsiek ponsglioom).
Die ongeneeslijke ziekte treft jaarlijks vijftien tot twintig kinderen.
En dat maakt je zo speciaal. Dat je je inzette voor andere zieke kinderen.
Jouw insteek bij de actie was: ‘Lak aan DIPG’.

‘Heel Holland lakt.’
Elke keer als ik mijn nagels lak (en met mij vele anderen) zal ik altijd even aan die kleine grote man denken. En dat betekent dat je er altijd zal zijn. Want zolang er aan je gedacht wordt, leef je voort… Ook erg gaaf te zien dat je veel bekende mannelijke nederlanders zover hebt gekregen de nagels te lakken… een dikke gelakte duim voor jou!

Inspirator
Weet je wat ik het meest bijzondere vind? Dat jij zelf niet meer ‘gered’ kon worden, maar je daarom juist inzette voor andere kinderen. Weet je hoe vaak ik zelf de handdoek in de ring wil gooien als het gaat om mijn eigen missie? Mijn missie dat diversiteit in mode, normaal wordt. Dat body positiviteit vanzelf sprekend is. Zelfliefde als het gaat om van jezelf te houden, accepteren van je lichaam, dat je opgemerkt mag worden.

Dat ik mijzelf al jaren geleden heb geaccepteerd en van mijzelf hou, laat jouw actie mij inzien dat ik wel door moet gaan. Niet voor mijzelf, maar voor miljoenen vrouwen die niet lekker in hun vel zitten. Die elke dag weer verdrietig van de weegschaal komen en zichzelf haten. Voor die vrouwen wil ik op de barricades staan, een inspiratie mogen zijn. En voor de generaties na mij, dat jonge meisjes en jongens, die nu net als jij 6 jaar zijn, als die straks pubers zijn en bewust worden van invloeden door media. Dat die generatie het vanzelfsprekend is dat magazines, tv, films en andere media een reflectie van de werkelijkheid laten zien. Een grote diversiteit laat zien, dat iedereen zich wel kan herkennen in een model, in haar maat of kleur.

‘Dag grote, dappere held. Je zal nooit worden vergeten’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *