Linda, je bent niet meer geloofwaardig!

linda_obese

Ik ben in shock…

Linda_zwaarlijvigheid

Beste Linda,

Niet verwacht dat ik nog een keer achter mijn laptop moest kruipen om een brief aan jou te schrijven. Maar deze keer moet ik wel, want ik ben in shock.

Linda_schuld

Ja, je hoort het goed… ik ben in shock. Weet je waarom? Linda, je bent niet meer geloofwaardig! Een maand geleden kwam je met het nieuws dat je moest afvallen, want je voelt je ‘dik’ en daardoor wil je 5 kilo.. wat zeg je? 5?? kilo? afvallen. 1 week goed bewegen of sporten, een goede stoelgang dan ben je het al kwijt als je het mij vraagt.
Dan vervolgens roep je de Nederlandse vrouw op om met je mee te doen. Dus komt er een massa-afvalrace. En waarschijnlijk door de vele negatieve reacties, besluit je per afgevallen kilo, je naam te zuiveren door het aan GIRO 555 te geven. Haha… Linda, Linda toch… ik trapte er al niet in. En ik hoop nu nog meer vrouwen niet meer. Ik trap niet meer in je marketing acties.

Na die hele ‘afvalrace’ en dat massa-dieet kom je uitgerekend nu met een ‘Obese’ issue? Een ode aan de vrouw met obese. Met je aankondiging op instagram laat je wat ‘schokkende’ cijfers zien:
1. In Nederland is 50% van de mensen te dik
2. 150.000 mensen volgen Linda Lijnt en willen gemiddeld 7 kilo afvallen
3. Linda de Mol wil 5 kilo afvallen en doneert 5000,- per kilo aan Giro 555
4. 15% van de vrouwen in NL heeft obesitas, dan is je BMI hoger dan 40
5. 1,5% van de vrouwen in Nl heeft morbide obesitas

linda_tegenstrijdig

Linda, wat cijfers van mij aan jou:
1. 52% van de vrouwen in NL van 18 jaar en ouder heeft maat 42 of groter
2. 40% van de vrouwen in NL van 18 jaar en ouder heeft maat 44 of groter
3. Maar 1% van de vrouwen in NL is tevreden met haar lichaam (bron Dove)

Je geeft aan dat obesitas een ziekte is, die maar weinig kan rekenen op begrip. Vind je t gek? Als jij met maat 44 al aangeeft dat je dik bent, dat een maat 44 niet geaccepteerd wordt en er geen begrip voor is. Hoe moet het dan met het begrip voor iemand met maat 54 of groter? Lieve Linda, het begint allemaal bij jezelf. Als jij nou ervoor had gezorgd dat jij begrip hebt voor je eigen maat 44, dan weet ik zeker dat er vele mensen zullen volgen. Dat er meer begrip en respect zal zijn voor de vollere medemens.

Linda_obesitas

Je komt nu met een nummer dat gaat over obese. Je geeft zelf aan dat er ‘maar 1,5% van de vrouwen in NL ‘lijdt’ aan deze ‘ziekte’ en daar maak je een blad over. Waarom maak je niet een blad voor alle vrouwen, in alle maten. Vrouwen die met hun maat 36 onzeker zijn, maar daarentegen vrouwen zijn die met maat 44 stralender zijn dan ooit. En dat een maat 56 zichzelf heeft geaccepteerd en zichzelf prachtig vindt, terwijl een maat 44 (linda, ik noem geen namen) onzeker is en zichzelf steeds maar weer kwelt maar haar dieet pogingen.

Wat wil je met het ‘obese’ nummer bereiken? Je hoopt te kunnen scoren? Waarom laat je je hoofd photoshoppen op een lichaam van een vrouw, die zichzelf juist wel heeft geaccepteerd met haar maat 54/56 en die zich zelf onwijs mooi vindt? Waarom? Ik weet dat het model (Kimberley) die hiervoor is gefotografeerd, zelf ook te zien zal zijn in het magazine. Gelukkig maar, want dan zien we ook dat het wel kan. Jezelf accepteren in de maat die je dan bent. Trouwens de jurk die op de cover gebruikt is, is een kanten jurk van Anna Scholz.

maat_keuze

Ik hoop Linda, dat ik ooit nog maar 1 brief aan je hoef te schrijven, waarin ik mijn waardering naar je uitspreek. Dat je jezelf eindelijk hebt geaccepteerd en dat je daarmee vele vrouwen zal inspireren.
Ik weet dat er onder die laag van onzekerheid, een prachtvrouw schuilt, die juist even dat schouderklopje verdient. Een oprecht compliment mag krijgen en zich hierdoor beter zal gaan voelen.
Linda, ooit… zul je blij zijn met je zelf… ik weet het! Maar je moet het echt zelf doen. Dat kan niemand anders voor je doen! En dat meen ik oprecht.

gr. Edith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *