Wat betekent body positivity voor mij?

loveYourself

Erg last minute werd ik afgelopen vrijdagmiddag nog gevraagd door een redacteur van het AD om mijn mening over body positive te geven. Helaas werd het niet gebruikt. Ik denk dat ze niet duidelijk waren wat ze precies wilden, want het ging niet zo echt over body positivity maar meer over size diversity in de mode. Dus hebben ze anderen wel erin gezet. Erg jammer.. Maar hierbij kun je alsnog mijn stukje lezen over dit onderwerp.

lovingYourself

Body positive begint bij jezelf.
Het is een proces die je door moet. Jezelf accepteren zoals je bent en uiteindelijk van jezelf en je lichaam houden. Dat is body positive voor mij. Persoonlijk hou ik al heel lang mezelf en zit ik goed in mijn vel en mijn maat 46/48. Dit komt ook door de mensen waarmee ik ben opgegroeid: ouders, familie, vriendinnen, etc. De invloed van mensen op jonge leeftijd is enorm groot en belangrijk. Negatief of positief, neem je deze waarschijnlijk je hele leven mee.je wordt erdoor beinvloed.

Invloed van ouders
Ik ben dankbaar voor een moeder die er altijd goed gekleed en verzorgd uitzag met haar maat 46/48 en ik heb haar nog nooit gehoord over een dieet of was nooit negatief over zichzelf. Een vader die het prachtig vond wat ik allemaal aantrok en experimenteerde met mijn stijl. Ons hele gezin was lang en wat voller, we hadden respect naar elkaar. Ik voelde dat ze trots waren op wat we deden en hoe we eruit zagen.

Mijn moeder op de catwalk, haar eigen creatie showen!
Jenny_Dohmen

Een trend
En ‘respect hebben voor elkaar’ is zo belangrijk. Online zien we een ‘trend’ die body positivity wordt genoemd. helaas zie ik dit de laatste tijd als een commercieel iets, meeliften op iets wat scoort. Door social media zien we eindelijk andere lichamen dan dat ‘ideale eenzijdige modebeeld’ en die diversiteit is juist enorm goed!
Erg goed dat er aandacht voor komt, maar in de media en zeker de mode en beauty industrie verdienen ze juist aan de oneffenheden, de onzekerheden. Als iedereen zichzelf echt zou accepteren zoals ze zijn, zal een grote industrie wegvallen en dat is onmogelijk!

loveYourself_2

Liever voor elkaar
Ik wil iedereen meegeven dat elke vrouw in welke maat, leeftijd, lengte of afkomst haar onzekerheden heeft, ben wat liever voor elkaar en geef elkaar juist een compliment ipv de ander te bodyshamen! Of dat nu vrouwen zijn die je kent, die je tegen komt in de tram of stad en mensen die je online ziet op instagram of facebook. Denk na, voordat je een opmerking maakt, denk na voordat je iemand kwetst. Voor jou een paar simpele woorden, voor een ander een grote wond, die niet snel zal helen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *